Biografie

Jose Vriens

Magielse

In 1963 werd ik als José Magielse geboren in Roosendaal, een plaats vlak bij de Belgische grens waar ik nu nog altijd samen met mijn man woon. Voor het schrijven besloot ik de naam van mijn man – Vriens – aan te houden.


Lezen en schrijven

Vanaf het moment dat ik kon lezen verslond ik alles wat ik te pakken kreeg, vooral de boeken van mijn moeder, en ik zag dus ook uit naar het moment dat ik als 12-jarige naar de volwassenafdeling van de bibliotheek over mocht stappen. Op jonge leeftijd begon ik al korte verhaaltjes op papier te zetten, die uiteraard niemand mocht lezen, waarvan een enkeling in de schoolkrant belandde. Na de mavo raakte het schrijven op de achtergrond en werd werk belangrijker voor mij.

De ambitie om weer te gaan schrijven kwam weer terug nadat alle drie onze kinderen naar school gingen. Ik begon verhalen voor kinderen op papier te zetten. Die verhalen kregen zo veel positieve reacties dat ik op zoek ging naar een uitgever die dezelfde gedachten had als ik: mijn verhalen in boekvorm uitbrengen. Die uitgever diende zich aan in de vorm van Gopher Publishers die wel iets zag in mijn kinderboeken. Het derde kinderboek werd uitgegeven door uitgeverij Boekenbent, door mij opgericht in 2002 en in 2008 overgenomen door Jo-Ann Snel, om zelf weer meer tijd te krijgen voor het schrijven.

Uitgeven

Inmiddels waren er verschillende kinderboeken, romans en enkele non-ficties van mij verschenen bij Boekenbent. Onder mijn pseudoniem JOSJE MAAS begon ik in 2004 met het schrijven van korte romans voor verschillende Favorietseries van uitgeverij Marken.  En in 2008, na afscheid te hebben genomen van Boekenbent, werd ik full-time schrijver.

Vanaf die tijd schrijf ik liefdes- en familieromans die verschijnen bij Uitgeverij Westfriesland en Zomer & Keuning (aangesloten bij VBK-Media) en bij Uitgeverij Ellessy. De boeken die sindsdien verschenen zijn vind je in het menu aan de zijkant.

Als je nieuwsgierig bent geworden naar mijn werk, neem dan eens een kijkje bij de boeken. Hopelijk beleef je net zoveel plezier aan het lezen van de boeken en verhalen als ik aan het schrijven daarvan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Advertentie

Veel bekeken: