Van schrijver tot verzorgende

Je leest het goed: een schrijver die verzorger wordt. Een carrièreswitch, dat is wat ik ga maken. Althans, daar ga ik voor leren en tegelijk werken. Een combi dus en terug naar school. Een drukke tijd ligt voor me waarbij het schrijven voorlopig op een lager pitje komt te staan.

Deze week heb ik een contract getekend, niet voor een nieuw boek, maar voor een nieuwe baan.
Stop ik dan helemaal met schrijven? Vast niet, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, om maar eens bij clichés te blijven.
Dit jaar komt er nog een boek van me uit bij Z&K, daarna houdt het even op.

Van waar die ommezwaai, zul je je misschien afvragen.
Na 18 jaar fulltime met schrijven en alle aspecten daarvan bezig te zijn geweest, wil ik iets anders gaan doen. De zin om steeds in mijn eentje thuis te zitten en te schrijven is over.

De meeste schrijvers doen het precies andersom; die werken eerst jarenlang voor een baas en stoppen dan om zich volledig op het schrijven te richten.
Nog voordat het Valentijnfestival ten einde is, ga ik aan de slag bij Joris Zorg en ben ik zelfs al naar school geweest.

Werken in de zorg betekent een vak met toekomst, maar nog belangrijker: met inhoud. Je kunt wezenlijk iets betekenen voor een ander. Hoe belangrijk dat is, heb ik de afgelopen tien jaar in mijn mantelzorg-periode heel goed gemerkt. Al die dames en heren die zo goed voor mijn ouders en schoonmoeder hebben gezorgd, verdienen een dikke pluim.
Ik hoop in hun voetsporen te kunnen treden en nu mijn bijdrage te mogen leveren aan de minder sterken in de samenleving.

Wie weet komen we elkaar nog weleens ergens tegen, al dan niet in een verzorgingstehuis. Mijn grootletter boeken hebben in elk geval al heel wat tehuizen bereikt, dat is iets wat zeker is!

1 opmerking:

  1. Jammer dat je voorlopig stopt met schrijven..maar kan me voorstellen dat je aan wat anders toe was..
    Wens je heel veel succes toe in je nieuwe loopbaan ..

    BeantwoordenVerwijderen

Veel bekeken: