Liefde en bedrog

Liefde en bedrog Jose Vriens

Liefde en bedrog


Een jonge vrouw, Nienke Sommers, heeft geen idee wat er met haar vriend is gebeurd als ze opeens niets meer van hem hoort. Hij woont nog altijd bij zijn vrouw, van wie hij had beloofd te zullen gaan scheiden. Als een broer van hem Nienke vertelt dat haar vriend is overleden, stort haar wereld in. Het feit dat ze nog een dochtertje heeft, houdt haar overeind. Alsof het nog niet erg genoeg is, krijgt haar leven opeens een bizarre wending als ze te maken krijgt met zijn weduwe die erachter is gekomen met wie haar man haar bedroog. Ze wordt gestalkt en lastig gevallen door die vrouw, zo erg dat ze om die reden zelfs wil verhuizen.


Informatie:
Uitgeverij Ellessy
Mei 2017
ISBN 978-90-8660-333-6
ISBN e-book

Bestel dit boek rechtstreeks bij bol.com


Recensie BangerSisters door Nancy Walburg

In Liefde & bedrog heeft Nienke al jaren een relatie met Joep. Als Nienke zwanger blijkt te zijn van Joep biecht hij op getrouwd te zijn, maar dat zijn vrouw ziek is, zowel fysiek als mentaal. Joep houdt haar voor dat hij zijn vrouw onmogelijk in de steek kan laten, maar dat hij er ook voor Nienke en hun dochtertje Jolien. Maar dan laat Joep van de ene op de andere dag niets meer horen, hij lijkt van de aardbodem verdwenen. Na een tijdje komt er een vreemde man aan de deur, dit blijkt de broer van Joep te zijn en Nienke komt o aan de weet dat Joep eigenlijk Jochem heet en inmiddels is overleden.

Ook de vrouw van Joep/Jochem speelt een hoofdrol in het verhaal. Na zijn overlijden ontdekt Gonny dat haar man vreemd ging, en niet alleen met Nienke. Nienke is echter de enige die een kind van hem heeft gekregen. Het kind dat zij en Jochem nooit zouden krijgen. Gonny wordt boos en besluit Nienke te volgen en haar het leven zuur te maken, maar uiteindelijk pakt het anders uit. Gonny en Nienke komen erachter dat beide slachtoffer van Jochem zijn en er bloeit zelfs een band op tussen de twee gebroken vrouwen.

Alweer een heerlijk boek van José Vriens! Een spannend plot en een boeiend verhaal. Gaandeweg het boek neemt het verhaal vaak een wending die je niet verwacht en zo blijft het boek tot op de laatste bladzijde spannend om te lezen.

Recensie door Hanneke Tinor-Centi

Nienke Sommers heeft al een paar jaar een relatie met een getrouwde man. Aan het begin van hun relatie wist zij niet dat hij getrouwd was; pas op het moment dat Nienke zwanger blijkt te zijn, biecht hij zijn status aan haar op en belooft haar te zullen scheiden.

“Op dat moment viel haar oog op een man die aan de overkant van de straat stond. Hij leek naar haar te kijken. Nienke keek terug en kreeg het plotseling koud. Die man kwam haar bekend voor, maar van deze afstand kon ze zijn gezicht niet goed zien.”

Plotseling geeft de vriend van Nienke geen enkel teken van leven meer en Nienke heeft geen idee wat er aan de hand is, tot zijn broer haar komt vertellen dat hij is overleden. Haar leven stort in. Alleen het bestaan van haar dochtertje, houdt haar overeind. Haar leven krijgt een extra bizarre wending wanneer de echtgenote van haar overleden vriend contact met haar opneemt.

“Die woorden sneden als een mes door haar hart. Nienke deed haar best daar niets van te laten merken. Op haar schoot drukte ze haar nagels in haar handpalmen. Die vrouw wilde haar pijnigen met leugens en hatelijkheden.”

Met ‘Liefde en bedrog’ levert Vriens opnieuw een heerlijke roman af. Romantiek, verraad, hoop en wanhoop zijn de voornaamste thema’s in ‘Liefde en bedrog’. De schrijfstijl van Vriens is onveranderd fijn en haar dialogen zijn natuurlijk en geloofwaardig. Nergens ervaart de lezer de gekunsteldheid die sommige auteurs lastig weten te vermijden.

Vooral de personages van Nienke en Gonny weet Vriens goed te presenteren. Voor beide vrouwen heeft de lezer al snel begrip en –op zeker moment- ook sympathie.

Kortom een aanrader voor de liefhebbers van het feelgood genre!

Recensie NBD/Biblion

Wanneer Nienke Somers plots niets meer van haar minnaar Joep verneemt, gaat ze op onderzoek uit. Gaandeweg komt ze erachter dat alles dat zij van Joep leek te weten een grote leugen is. Wanneer een aantal weken later de broer van Joep aan haar deur staat, wordt de grond onder haar voeten weggeslagen. Joep is overleden. Ze valt in een zwart gat. Ze moet echter verder voor haar dochtertje. Het gaat voor Nienke van kwaad tot erger wanneer de weduwe van Joep, die achter hun affaire is gekomen, haar begint te stalken. Ze is ten einde raad en overweegt zelfs te verhuizen. Dan doen de vrouwen een ontdekking die Joep voor altijd in een ander daglicht zet en ervoor zorgt dat het leven van Nienke en haar dochter een drastische wending neemt. Een mooie familieroman die goed is uitgewerkt en prettig leest. Als lezer is het gemakkelijk om je in te leven in het verhaal en mee te leven met de hoofdpersoon. Het verhaal heeft een goede plot, is verrassend en ondanks het zware onderwerp is het einde prettig.

Recensie op Hebban door Eline Huls

Er is al veel geschreven over vreemdgaan en het hebben van buitenechtelijke relaties. Meestal lezen we hierover vanuit het oogpunt van de bedrogen vrouw. In Liefde & Bedrog van José Vriens (1963) maken we kennis met ‘die andere vrouw’.

Nienke Sommers heeft al vier jaar een relatie met de getrouwde Joep. Ze hebben zelfs een kind samen, Jolien. Joep heeft haar beloofd te zullen scheiden van zijn vrouw, maar momenteel is ze ziek. Het is gewoon nog niet het goede moment. Met enige regelmaat komt Joep bij hen langs, maar dan laat hij niks meer van zich horen. Hij komt niet meer langs en reageert niet op haar berichten. Ooit heeft Nienke beloofd dat ze Joep nooit op zijn werk zou bellen, maar de bezorgdheid wint het van die belofte. Wanneer ze belt naar het bedrijf waar hij werkt, blijken ze hem echter helemaal niet te kennen. Ook op het adres dat hij haar heeft gegeven blijkt hij niet te wonen. Wanneer niet veel later Joeps broer op de stoep staat, blijkt dat haar vriend is overleden.

Haar positie als de vriendin van een getrouwde man zorgt ervoor dat Nienke al met 1-0 achterstaat als het gaat om sympathieke hoofdpersonen. Een relatie beginnen met een getrouwde man, dat doe je nu eenmaal niet. Dat je in het begin niet wist dat hij getrouwd was, is geen reden om vier jaar later nog steeds een relatie te hebben. Dat blijkt ook wel uit haar omgeving. Nienke wordt er regelmatig op aangekeken wanneer mensen erachter komen. Dat haar vriend nu overleden is maakt het er niet makkelijker op. Waar zij zichzelf eigenlijk als weduwe beschouwt, lijkt zij voor de buitenwereld het verdriet te moeten verbergen. Nienke voelt zich niet begrepen en niet gezien en dat weet Vriens goed te beschrijven. Dit maakt dat Nienke een stuk sympathieker overkomt.

Daarnaast maken we kennis met Gonny, de vrouw van Joep, die eigenlijk Jochem heet. Zij ontdekt dat haar overleden man een dubbelleven leidde. Hij was dan wel met haar getrouwd, dat weerhield hem er niet van om een relatie met een ander aan te gaan en een kind bij een andere vrouw te krijgen. Ze raakt geobsedeerd door Nienke en haar dochtertje en begint Nienke lastig te vallen. Gonny voelt zich gekwetst en zet alles op alles om ervoor te zorgen dat Nienke beseft wat ze heeft aangericht.

De twee vrouwen lijken tegenpolen in alles. Vriens weet de vrouwen goed neer te zetten en haar beschrijvingen doen recht aan beide personages. Als lezer leef je met allebei mee en je voelt het verdriet van allebei. Toch zijn er nog regelmatig irritaties wanneer zowel Nienke als Gonny denkt dat zij het meest recht heeft om verdrietig te zijn. Daarnaast valt Vriens regelmatig in herhaling als ze het heeft over de ontrouw van Joep en welk effect dit heeft op Nienke en Gonny.

Uiteindelijk groeien de vrouwen dichter naar elkaar toe, als blijkt dat ze meer gemeen hebben dan vooraf gedacht. De haat die ze eerder nog voor elkaar voelden, wordt omgezet in begrip en genegenheid. Het onderwerp Joep/Jochem wordt hierdoor naar de achtergrond geschoven. De plotselinge omslag is in het begin verwarrend en voelt misplaatst, maar Vriens weet ervoor te zorgen dat deze later toch vertrouwd en logisch overkomt.

Met Liefde & Bedrog heeft Vriens een toegankelijke roman geschreven, die inzicht biedt in het leven van de bedrogen vrouw, maar die ook het leven van die andere vrouw beschrijft.

Recensie Juul’s Boekenwinkeltje

Nienke is de minnares van Joep. Thuis heeft hij een ernstige zieke vrouw waar hij van vervreemd is. Nienke en Joep hebben samen een dochtertje.
Nienke blijft geloven dat hij ooit bij zijn vrouw weg zal gaan en samen met haar en hun dochtertje een gezin zal vormen. Niets is minder waar.
Na zijn dood komen meerdere geheimen boven water. Allereerst blijkt hij helemaal geen Joep te heten, maar Jochem.
Zijn vrouw richt haar woede in eerste instantie op Nienke, maar hoe meer ze te weten komt, hoe meer de vrouwen naar elkaar toegroeien.
Het is een romantisch verhaal, met een klein thrillerelementje. Want het is soms best een beetje spannend.
Ik vond het moeilijk om voor beide vrouwen sympathie op te brengen. Nienke omdat ze enorm in de slachtofferrol blijft hangen. Mens het leven gaat verder hoor! En hoe meer je te weten komt, hoe minder je aan hem mist.
Zijn echtgenote is gewoon geen aardige vrouw. Op het bitcherige af. En de keuzes die ze maakt vind ik ook ietwat vreemd.
Maar afgezien mijn negatieve gevoelens over de dames is het wel een lekker vakantieboek. Je hoeft niet teveel na te denken. Het is zitten, lezen en “genieten” van de ellende van andere, niet bestaande vrouwen. Heerlijk en zonder schuldgevoel.

3 opmerkingen:

  1. Heer Bubuza is geweldig, woorden kunnen niet beschrijven hoe hij zijn kracht wonderbaarlijk gebruikt om mensen te helpen.. Mijn vrouw en ik zijn door een scheiding gegaan, mijn vrouw stond erop om van mij te scheiden ondanks mijn smeekbeden. Ik bedroog haar en ze kwam erachter en mijn huis was een hel, ze weigerde me te vergeven Ik ging naar iedereen die ik kende om het probleem op te lossen, maar het mocht allemaal niet baten en tijdens dit proces werd ontdekt dat mijn vrouw werd gediagnosticeerd met borstkanker en het was een zeer kritieke toestand voor haar door de scheiding en de kanker, maar ze zei dat ze liever buiten mijn huis stierf omdat ik vals speelde. Ik ontmoette een vriend die me voorstelde aan heer Bubuza de spreuk-caster, heer Bubuza verzekerde me dat hij een spreuk zal uitspreken die mijn vrouw de scheiding laat vergeten en haar ook alleen van de kanker geneest als ik alles kan doen wat hij me zou vragen te doen wat ik strikt deed en in minder dan 16 uur vergat mijn vrouw de scheiding en de kanker verdween alsof ze nooit had bestaan ​​en mijn huis was weer vredig. Ik was zo verrast. Ik wil de wereld mijn getuigenis laten weten omdat ik nu een gelukkig leven leid. Neem contact op met Lord Bubuza via WhatsApp:( +1 505 569 0396 ) of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com ..!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn hart is vervuld van vreugde en daardoor heb ik geen woorden meer om Lord Bubuza te bedanken voor het helpen om mijn vriendin terug te krijgen. Ik had ruzie met mijn vriendin en dit leidde tot ons uiteenvallen, ik deed er alles aan om contact met haar op te nemen en haar te laten zien hoe erg het me speet, maar ze weigerde terug te komen. Ik was verdrietig en bleef een eenzaam leven leiden, onze breuk raakte mij en ik kon niet meer van elkaar houden, dus vertelde ik mijn vriend alles wat er gebeurde en we zochten samen naar een oplossing op internet en we zagen verschillende getuigenissen van mensen die waardeerden en bedankten Lord Bubuza omdat hij hen hielp hun geliefden terug te krijgen, dus nam ik contact op met Lord Bubuza voor hulp en vertelde hem mijn probleem. Ik deed precies wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grote verbazing belde mijn vriendin me om haar te vergeven en haar terug te nemen. Het was als een droom voor mij, dus terwijl ik in mijn huis zat met mijn vriendin, kwam ze binnen, viel op haar knieën huilend en smeekte me haar te vergeven en sindsdien leven we gelukkig zonder ruzie of ruzie. Ik heb mezelf beloofd dat ik de wereld zal laten weten over heer Bubuza en hoe krachtig en snel hij is in het helpen van mensen. Heeft u problemen? Neem contact op met Lord Bubuza via whatsapp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com ...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo kijkers online, ik ben Alfonso Vázquez en ik ben hier om mijn getuigenis te geven over hoe ik werd geholpen om mijn vrouw terug te krijgen. Ik was een cheat en mijn vrouw betrapte me verschillende keren. Ik probeerde mezelf te repareren en elke keer belandde ik keer op keer vals spelen. Ik denk dat ik niet besefte wat ze voor me betekende totdat ze me met rust had gelaten. Ik begon een manier te vinden om haar terug te krijgen, maar niets leek perfect te werken totdat ik een artikel tegenkwam over Heer Zakuza die wereldwijd veel mensen hielp om hun relaties terug te krijgen. Ik nam contact met hem op via zijn WhatsApp-nummer via + 1 740-573-9483 en hij verzekerde me dat mijn vrouw binnen 48 uur bij mij terug zou komen met zijn krachtige magie en ik betaalde 410 euro voor de materialen die nodig waren voor het werk. Verrassend genoeg kwam mijn vrouw na 2 dagen terug naar huis en zei dat ze nog steeds van me houdt en ik heb gezworen haar nooit meer te bedriegen. Allemaal dankzij Lord Zakuza. WhatsApp hem via + 1 740-573-9483 of e-mail hem via: lordzakuza7@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Veel bekeken: