Een plus een is drie

Een plus een is drie Jose Vriens

Een plus een is drie


De tegenspoed stapelt zich op in het leven van Senna. Ze heeft veel verdriet om het verlies van haar zoontje. Dan ontdekt ze dat haar man Thijs een verhouding heeft. Erger nog, er is een andere vrouw zwanger van hem. Thijs heeft zijn besluit genomen en wil scheiden. Dat lijkt al snel de fout van zijn leven te zijn, maar wat kan hij dan nog doen om Senna terug te krijgen?


Informatie
Uitgever Zomer en Keuning
Februari 2018
ISBN 9789401912044
Ebook 9789401912051

Bestel dit boek rechtstreeks bij Bol


Recensie NBD/Biblion

Senna en haar man Thijs zijn net hun zoontje Janiek van acht jaar verloren aan de ziekte van Hodgkin. Senna wil zijn kamertje precies zo laten als het was. Ze slaapt zelfs vaak op zijn bed. Thijs vindt dat ze daarmee moet stoppen en verder moet gaan met haar leven. Senna vindt dat erg moeilijk. Ze probeert er wel te zijn voor haar dochtertje Manon en gaat langzaam maar zeker ook weer aan het werk. Maar eigenlijk wil ze het liefst een nieuw kindje. Maar met Thijs valt daarover echt niet te praten. Dan blijkt dat hij vreemdgaat en zelfs een kind verwekt heeft bij zijn nieuwe vriendin. Maar wil deze vrouw wel een relatie met hem? Het plot lijkt bijzonder veel op dat uit 'Een jaar na Milo’ van Olga van der Meer (2017, Zomer en Keuning). De auteur (1963), schrijft kinderboeken, familie- en liefdesromans. Gemiddeld vier per jaar die onder andere worden uitgegeven door Zomer en Keuning, West-Friesland en Ellessy. Onder het pseudoniem Josje Maas schreef ze tot 2014 ook voor de favorietserie van uitgeverij Marken. Voor lezers die houden van familieromans.

3 opmerkingen:

 1. Ik heb geen idee waar die opmerking overgaat dat het plot op het boek 'Een jaar na Milo' van Olga van der Meer zou lijken. Dat heb ik helaas nog niet gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. olga van der meer22 maart 2018 om 10:59

  Als ik de korte inhoud zo lees is het totaal anders. De enige gelijkenis is dat de hoofdpersoon in 'een jaar na Milo' ook ontdekt dat haar (overleden) man een kind bij een ander had. Het speelt zich echter af in een heel andere setting en de twee situaties zijn verder nergens in met elkaar te vergelijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vermoeden had ik ook toen ik de flaptekst en recensie van NBD las van jouw boek.

   Verwijderen

Advertentie

Veel bekeken: